Permohonan Menjadi Ahli AKRAB Secara Online

Permohonan Menjadi Ahli AKRAB Secara Online
Bagi yang berminat untuk menjadi ahli akrab, anda boleh memohon di sini

Laman Portal Ahli AKRAB

Laman Portal Ahli AKRAB
Laman portal khas bagi ahli AKRAB sahaja

....::::=> Info semasa AKRAB <=::::.....

AKRAB mengalu alukan sebarang sumbangan kewangan dari mana-mana pihak bagi membantu AKRAB menjalankan aktiviti kemasyarakatan dan aktiviti kelab

2:57 AM

Rakan Ham 3 Negeri Bergabung Jayakan Projek Pemasangan Repeater Percubaan AKRAB di bukit 7

By AKRAB Kelab Komunikasi Radio Amatur Bachok KelantanABANG KAMAL SEDANG MEMBUAT PERSIAPAN AKHIR UNTUK 9M4RSM @ 7

KETIBAAN RAKAN-RAKAN SERAMAI 21 STESYEN DI PUNCAK BUKIT 7

Tahniah dan syabas kepada rakan Ham yang menjayakan projek pemasangan repeater percubaan AKRAB di Bukit 7 yang terlibat secara langsung dan sebalik tabir. Repeater ini adalah sebagai kajian keberkesanan fungsi repeater 9M4RSM. Rakan Ham yang terlibat secara khusus seramai 21 stesyen adalah dari wakil Akrab Bachok 9w2 AWQ selaku presiden AKRAB, 9w2 JKI dan 9w2 ZZW, wakil Akrab Kuala Krai 9w2 TRM, 9w2 BYA, 9w2 PQP, 9w2 JPS dan 9w2 JNY, wakil Akrab Wilayah Tengah 9w2 CDK dan 9w2 ZIQ, wakil PERAMAH 9w2 TPS, 9w2 LLX dan 9w2FRD, wakil PERAGA 9w2 MLO, 9w2 DCT, 9w2 SBX, 9w2 IGM, swl suki, atik, yo dan amir. Tak lupa juga untuk rakan Ham yang terlibat diperingkat pra iaitu 9w2 LPS dan rakan-rakannya dalam menyediakan kelengkapan peralatan di puncak bukit 7. TAHNIAH DAN SYABAS sekali lagi. Semoga sumbangan kalian diberkati dan dirahmati ILLAHI. Aamiin.

Rakan-rakan dialu-alukan untuk cuba memancar ke repeater ini (9M4RSM147.9625 -600 tone 233.6) SELAMAT MENCUBA.

Harapan kami semoga repeater ini dapat berfungsi dengan baik dan dapat digunakan oleh rakan Ham yang berulang-alik di laluan ini terutamanya rakan Ham Perantau yang akan balik ke kampung halaman untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri.

73

0 comments:

http://akrabonline.blogspot.com/